lördag 28 november 2009

Såg en så snygg ljusstake...

...på mässan, men jag prioriterar inte tvåtusen kronor på en sån sak (men skulle väldigt gärna vilja) därför "gjorde" jag mig en egen variant...inte lika snygg (den dyra var i tenn) men uppsynen och effekten är i princip den samma. Ljushållarna är från IKEA, och brickan är hittad på loppis. Ett par små söta mini-enar från blomsteraffären. Och så olika höjder på ljus, samt förra årets adventsljussiffror, som duger lika gott i år. Ska även på lite grön mossa, men det hann att bli mörkt innan jag var klar så det får bli en annan dag! Klart...förutom mossan då :-)

Advent Adventsljusstakarna

Ha en trevlig 1:a advent!

torsdag 26 november 2009

Ny bock!

Hälsade på Limerose häromdagen. Hon hade införskaffat sig ett nytt julpynt, som inte alls passade (till min lycka). "Mycket bättre hemma hos L" sa hon. Sagt och gjort, nu bor han här! Jättefin i svart, men ska nog få sig nya band. Jag vet nämligen att han kommer att bli ännu finare i de andra, som jag speciellt valt ut för hans speciella skull :-)

I morgon åker allt adventspynt upp. Tänkte nämligen att jag skulle få vara helt "ledig" på lördag, med både fika och lite shopping. Och eftersom det är just 1:a advent (och skyltsöndag i helgen) så gäller det att vara klar med allt bestyr. December har ju förmågan att bara flyta ihop till ett enda stort jobb-glögg-snören-luvor-girlanger-ljus-kalas! Tjo hoo!

bock

Ha en fortsatt mysig torsdagskväll!

söndag 22 november 2009

Knack, knack...

...nu står julen för dörren. Eller, iallafall 1:a advent om en vecka. Det är ju helt sjukt vad tiden går fort! Idag har jag rekat vinden på julsaker, tror nog att jag ska klara mig på det jag har, men en och annan liten ny detalj ska nog kunna slinka med hem. Köpte nämligen en liten inredningstidning med jultema, hmm, det kan bli dyrt om man ska anamma alla tips...men himla fint, det skulle det bli!

IM000870.JPG

Bild från förra julen.

Har även bakat en saffranssockerkaka, kan nog inte kalla den annat. Tog helt enkelt och hällde i en påse med lite "guld" i sockerkakssmeten. Har inte provsmakat den ännu, men den ser god ut även om den pös över kanterna lite *fniss*

Nu ska det göras lite mustig fisksoppa. Vet inte om det är så himla rolig söndagsmat, men det passar bra till det extremt ruggiga vädret! Till denna serveras massor med ljus, söndagsmys helt enkelt :-)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

torsdag 19 november 2009

Kamera-knas!

Verkar som att kameran inte klarade alla röntgenapparater under semestern, för nu har den ingen lust att starta! Panik! Hoppas verkligen att den bara är lite seg av sand å salt, så att den har lust att lämna ifrån sig mina semesterbilder innan den ger upp helt...suck! Därför blir det inga bilder idag, men jag kan meddela att det är himla bra att åka bort en vecka. För när jag kom hem så hade jag ett ommålat badrum! Tjo hoo! Nu kan jag äntligen njuta av vita väggar å inte "Vicks Blå"-blåa, som tidigare...gud va nice! Bild kommer...undrar bara när??

Ha en bra kväll!

måndag 16 november 2009

Hemma igen!

Åh, vilken vecka! Vi har bara ätit, druckit, fnittrat, flutit, och intagit ryggläge i solen. Visst finns det saker man skulle vilja ha ändrat lite på som; att man inte fick vin "mer" än till lunch och middag. Detta innebar att man tog sig en whiskey efter frukost ulk! Hade ju varit gott med nåt litet bubbel kanske :-) Allt serverades i vita flour-tant-plastmuggar utom i restaurangen och puben, men så slapp man ju skärsår vid poolen förstås. Efterrätterna såg gudomligt goda ut, men innehöll inte en enda liten gnutta med socker eller annat gotta, som en annan är van vid, å andra sidan fick man inga hål i tänderna! Och så har man blivit bortgift ett par gånger, men jag vet inte...tycker att jag är värd mer än ett visst antal kameler så jag tackade nej :-) Trots detta så har det stora hela varit värt varenda krona, men det är himla skönt att vara hemma igen, dock lite piggare och brunare :-)

DSC00198 DSC00212
DSC00193 DSC00221

Nu väntar vardag med stjärnor, tomtar och allt annat som hör julen till. Tänk att det är första advent om mindre än två veckor, ni har väl koll på alla ljusstakar och stjärnor? Annars är det dags att börja leta, det står inte på förrän han med röd luva knackar på dörren!

Må så gott!

fredag 6 november 2009

Nu drar jag...

...med vänninorna på en välbehövlig semsetervecka i Egypten! Ska bli helt underbart lyxigt att få komma till värmen och bara njuta, innan julruchen (stavas det så??) drar igång. Vi ska bara sola, äta å dricka drinkar...gud så underbart, tack för "all inclusive"!
Väskan är nästan färdigpackad. Taxfreeordern är skriven. Lilla apoteket är ihopsatt. "Mosters lilla hjärta" ska bo i lägenheten, blir lite skönt för henne att slippa småsyskonen, och jag har "husvakt". Det är bara å dra! Det spritter i hela kroppen...ja, det gör det!!!

Må så gott alla, vi ses om ett tag!