lördag 30 januari 2010

Det blidde en klocka!

Äntligen, får man väl säga! “88” och “140” som strulade, och som jag skrev om i ett tidigare inlägg, handlade om visarna såklart. Jag beställde ju fel, så hela projektet blev stillastående ett tag. Nu är den iallafall färdig. Det jag har ändrat på (som alltid stört mig) är siffrorna “6”, de ska egentligen vara uppochner och byta plats, konstigt tycker jag så nu är de åt “rätt håll” :-) Jag är faktiskt himla nöjd. Inte alls svårt att göra heller. Bara att mäta, klippa till, och klistra upp: färdigt! Enkelt, men ganska konkret…och framförallt funktionellt :-)

 

Nu lär jag sätta fart. Utgång ikväll, och innan det ska det städas, lagas lite mat och färgas hår…att man orkar, men roligt det ska det bli!

Ha en trevlig lördag!

torsdag 28 januari 2010

Jag är kär!

Japp, nu har det hänt...igen...å inte i nåt manligt denna gången heller (för er som möjligtvis trodde det). Eller, lite manligt är det nog...jo, det är det :-) Nåt som ska få flytta hem till mig (oss) och jag är som ovan nämnt: DÖKÄR!

Visar snart!
(som med så mycket annat som är lite halvfärdigt, men bilder kommer inom sin tid...!)

Ha en underbar torsdagskväll, det tänker jag ha!

tisdag 26 januari 2010

Mitt “nya” badrum!

Blev ju så glad när jag kom hem från Egypten (i november) för målaren hade fixat klart badrummet. Riktigt skönt, för det är inte ett roligt rum att måla. Litet, trångt, och med massor av oåtkomliga ställen och pilleriplock! Nej, tack å lov för Kjelle!

Nu var det ju så att jag skulle visa bilder, men det är så litet att det nästan inte går att ta några bilder…men lite skillnad kanske syns iallfall…huvudsaken är att de turkosa väggarna är vita…nästan för bakom duschkabinen blev det som sagt lite för trångt även för en erfaren målare hi hi!

Ska försöka få till en bild som ser vettig ut…snart!

Sov så gott :-)

söndag 24 januari 2010

En månad…

…och den lever och frodas fortfarande! Faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har verkligen inga gröna fingrar, men Orkidéer vill ju varken ha mycket vatten eller omvårdnad, det passar mig bra. Fick lära mig att man ska hälla upp vatten på morgonen, låta det stå hela dagen, och vattna till kvällen. Då ska tydligen en “massa skräp” försvunnit som blommorna inte tycker om. Funkar tydligen!

Tackar vännerna för att ni har tilltro, den är så fin! :-)

Ha en trevlig start på veckan!

lördag 23 januari 2010

Bytt!

Läste följande hos Simplicity: En överdimesionerad rund lampa till ett kvadratiskt bord. Yin möter Yang, både i färg och form! Ursnyggt! Ta i och överdriv med något stort!! Det får bli mitt tips idag. Det jag tog åt mig mest av var “överdriv med något stort”. Så jag tog och bytte plats på mat-bords-lampan och soff-bords-lampan, den ena svart och den andra vit. Samt att det blev större lampa över det mindre soffbordet och mindre lampa över det större matbordet…kanske ligger det nåt i det där med Feng Shui? Vad vet jag, denna gången blev det himla bra iallafall:-)

DSC01061_redigerad-1 DSC01062_redigerad-1

Plus i kanten är väl att jag inte har betalt en krona för lampan Den har hängt i mina föräldrars klädkammare sedan den gjort sitt som knallorange ljuskälla på 70- och 80-talet…återanvändning på högsta nivå! :-)

Ha en trevlig lördagskväll!

fredag 22 januari 2010

Här ligger jag!

Tack för alla “krya på dig”, tror att det hjälper :-). Känner mig lite piggare, men gör inga större utsvävningar eftersom benen är lite skakiga. Konstigt för jag tror inte att jag har haft speciellt hög feber, men det kanske kan bli så ändå?

DSC01056_redigerad-1 DSC01057_redigerad-1
(Kolla tavlan till vänster, det går inte att få den rätt, och så är det murstock! Grrr!

Nu ska jag kika runt lite hos våra leverantörer, kan chefen vara på mässan så kan jag ligga här å gotta mig lite, även om det inte alls blir på samma sätt.

Ha en bra fredag!

onsdag 20 januari 2010

Fel, fel, fel!

Tänk att ibland blir det bara tok, och fel. Nu känns det som att det är lite så.

Paketet från C Ohlson kom, naturligtvis var det fel “grej”. Helt mitt eget fel eftersom jag tydligen inte kan se skillnad på “88” och “140”…otroligt men helt sant.

Frisyren ska vi inte tala om, skulle behöva ha tre mössor med texten “Bad Hair Day”.

Blek, fet…say no more!

Tavelskrället blir å sitta en cm för lågt, eller en cm för högt, hur f-n jag än bär mig åt?

September 2009 005

Och till råga på allt så måste Formex hoppas över! Katastrof! Jag ligger nämligen i sängen med halsen full i taggtråd och med isbitar under madrassen, fryser som en hund!

Men jag får se det som att i nästa inlägg ska jag skriva “Rätt, rätt, rätt”.

På återskrivande :-)

måndag 18 januari 2010

Tänk vad fort man glömmer!

Vi fick ju en laptop i julklapp, och nu har jag suttit och laddat över bilder från den stationära datorn. Och självklart kan man ju inte låta bli att titta på gamla kort. Jisses, man hinner ta en del tokiga, roliga, trevliga, suddiga, annorlunda kort på ett par år. Här kommer ett litet kollage från gamla lägenheten, ifall att du har tid en stund?

Bild 037 DSC00398
IM000743 IM000651.JPG
Bild 007 Bild 002
IM000454 IM000348

Klart att man har kvar en hel del saker, men det blir ju inte riktigt på samma sätt i nya lokaler. Vi håller fortfarande på att “boa in” oss härhemma. Det fixas just nu med matrummet, där är jag lite oense med små plock, som vanligt :-) F:s rum har egentligen inte kommit i ordning alls i mina ögon, men han är nöjd. Det ska inte ta länge till förrän det är klart, jag har äntligen kommit på hur man får en butikslokal mysig! Det är ju just det här som är så kul, att komma på “den där lilla extra pricken över iet”…att inreda med mage å hjärta gång på gång! Det är då man kan ta de där bilderna, som gör att man påminns, och inte behöver glömma…även om man gör om titt som tätt :-)

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!

lördag 16 januari 2010

En ny till samlingen!

Jag har kommit på att jag måste vara svag för fåglar. Jag skulle absolut inte vilja ha en i bur härhemma, men i tavelform kan jag tydligen ha hur många som helst. Jag tycker de är såååå fina. Nu har det alltså kommit ytterligare en till samlingen.
Lars Jonsson,
"Skärfläcka", gå in på hans hemsida...jag själv kan sitta i timmar och bara förundras :-). Denna såg jag hos House of Philia första gången, och blev helt såld. Beställde en direkt och nu ska det bara införskaffas en ram, sen är det bara att njuta ännu mer :-)
____________________
Ha en trevlig lördag, det tänker jag ha!
____________________
Bild: Lars Jonsson, konstnär

onsdag 13 januari 2010

Tänk att man alltid ska behöva…

…vänta på karlar! Hi hi! Nej, så är det inte riktigt, men väl på ett paket från Clas Ohlson. Tänk att det tar sån tid bara för att man vill att det ska komma på studs. Ja, ja halvfärdigt är det, och jag visar bara en liten skymt i väntan på att mitt paket ska dyka upp!

DSC01046

Och så ett tack till er som svarade på min nyfikna fråga…men jag tror att det finns fler :-) Skulle det inte fungera att skriva in en kommentar så prova att klicka iväg det ett par gånger…ibland verkar det som att det hakar upp sig?!

 

Ha en trevlig onsdagskväll!

söndag 10 januari 2010

“Liten” idé!

Nu har jag bestämt mig, den gråa fondväggen i matrummet ska bli vit! Den är i liggande spånt så det blir lite “livat” även om den blir vit som det andra. Vad som ska hända den, när den väl är målad, det får ni klura på ett tag till…fniss! Men fylla en funktion, det kommer det att göra :-)

Texten

Denna texten hade jag på väggen i vardagsrummet (förra lägenheten)…men riktigt så ska det inte bli nu, men lite?!

* * * * * * * * * * * * * * * *

Sen är jag lite nyfiken. Vilka är ni som besöker min sida? Räknaren tickar på, men man har ju inte en endaste aning om vem som kikar in. Klart att några vet man ju, men ni som “smyger” :-) vilka är ni? Skriv gärna en rad, så blir jag himla glad!

Ha en trevlig söndagskväll!

fredag 8 januari 2010

Flest...

...gardinbyten under ett år vinner!
Jag får spader på gardiner, jag får verkligen inte till det...suck!

Tacka vet jag när IKEAs hissgarin "Vårlök" fanns...perfekt...men den finns naturligtvis inte kvar i sortimentet :-(

Bara att fixa nytt tyg å börja om...nån gång ska det väl ändå bli bra :-)

Ha en trevlig fredagskväll!
Bild från ett av världens mysigaste hus :-)

måndag 4 januari 2010

Känner ett stort behov av…

…inte mindre än TVÅ nya soffor i vitt!

soffa soffa

…kohud modell stor, i svart-vitt såklart!!

kossa kostol

…stolsdynor i samma svart-vita koskinn

…*mumlar* å schå en flacthtveve *slutmumlat* i vitaste vitt…so lovely :-)

No picture available on TV

Varför jag mumlar? Jo jag hör nämligen nåt eka högt, typ så här: “du skulle ju ALDRIG ha en, den tjocka duger bra, du hatar (med stort H) tv-apparater, hu va dyra, fula elaka tingestar”…osv. Ja, jag har sagt allt det där, det erkänner jag…men så kom den i vitt (säkert funnits länge, men jag har ju aldrig kollat p g a ovanstående)…å då föll liksom hela min “hata-hata-tv-kampanj”. Men hade jag inte sett den så hade varken soffor, eller kohudar kommit på tal. Och det hade aldrig blivit nån behovslista heller. Och inte heller nåt funderande (urspårande) på en kommande ommöblering…men drömma/klura måste man…så det var tur att jag såg den där vita…trots att det är en så ful å elak sak!

Bäst att jag går och drömmer lite till…kan bli många långa listor…ny soffa till matrummet…tavelvägg…skåpmålning…kanske…zzzzz?!

Sov så gott!

Alla bilder från ikea.se

söndag 3 januari 2010

Sammanfattning av 2009

Bild 027 Bild 010
DSC00313 Tatoo
Midommar-Åland 027 hemma 001
Karro 35 032 Augusti 2009 003
September 2009 002 skafferi_Page_2
Egypten 2009 025 DSC00253

 

* Flera trevliga 35-årsfester

* Nytt köksbord, samt byte av soffa

* Arla gjorde en rövare för att rädda miljön

* Jag blev med ännu en tatuering

* Ålandstripp med gamla brudar

* Massor med kantareller…snäll pappa

* Succé i Grebbestad

* Ett antal liter färg kletades på plats

* Röriga veckor – minst sagt

* Nytt hem = nytt bloggnamn

* Värme, sol, kameler…underbart

* Massor med snö, hysteriskt många paketinslagningar

 

Undrar vad 2010 har att erbjuda? Trevligt, det tror jag att det kommer att bli…med råge!

 

GOD FORTSÄTTNING!