lördag 27 februari 2010

Lite kvist!

Gick och inhandlade lite riktiga vårkänslor! Så enkelt, men så fina. Bra bukett för när klockorna blommat över så tar kvisten vid med sina rosa körsbärsblommor, himla bra!

DSC01149_redigerad-1 DSC01150_redigerad-1 DSC01151_redigerad-1

Nu är det dags att börja leta lite kläder. Det vankas 80-talsfest, vi har nämligen äran att få besök av popsystrarna Lili & Sussi till kvällen. Ett hel gäng med mer eller mindre  galna fruntimmer ska leta fram benvärmare och plastörhängen, och sedan häva sig i väg på dans…kan bli helt galet roligt!

Ha en bra kväll!

onsdag 24 februari 2010

Inspiration!

Jag är stor fantast av Slettvoll, Tine K och Home & Cottage m fl. Sidor som dessa besöks mer än ofta. Stilen är lite blandad: lite ruffigt, stilfullt, strikt, mysigt, manligt och kvinnligt. Hur som helst så gillar jag det skarpt, och jag hittar massor av inspiration hos dessa. Och hos en massa bloggar så klart! (vad vore livet utan internet) En av bloggarna är Karnas Hus, här finns det massor med fina bilder, som ger en massa idéer! Tycker det är så snyggt att ha två lampor på byråar eller sideboards, och nu äntligen slog jag till. Skänken i hallen fick en lampa till, och vips så blev det en helt annan sak…stiligt!

DSC01134 DSC01136

Det är inte blåa skärmar, svarta, skumt ljus så här på kvällskvisten :-)

Nu ska jag förbereda mig för en stund med The Real Housewives of New Jersey, härliga damer det där :-)

Må så gott!

måndag 22 februari 2010

Vår?

Näpp, inte riktigt. Även om jag har inhandlat tulpaner, och fastän jag har “planterat” narcisser i min glaskupa, så verkar den lysa med sin frånvaro. Och det är väl inte så konstigt, vi i är ju knappt i slutet av februari, det ska vara så här nu! Lika bra att vara glad för att det är snö, och inte regn å slask. Och lika bra att längta lite till efter våren, för sen kommer sommaren i en rasande fart och hösten och sen var det visst vinter igen. En sak i taget, eller hur det nu var :-)

Undrar om det kommer bli en vårflod inne hos mig, med tanke på vilka högar som ligger utanför?

DSC01120_redigerad-1 DSC01121_redigerad-1 DSC01122_redigerad-1

Må så gott!

P.S Snygga rutiga kökshanddukar från Färg & Form, eller hur? :-)

söndag 21 februari 2010

Efter snö…

…kommer solsken! Vilken dag det har varit. Även om det är massor-massor med snö, så känner jag mig faktiskt piggare än på länge. Måste bero på att vi har haft stålande sol hela dagen. Långpromenad och framskottning av bil har gett lite gratisträning. Fika med goa S har gett humorn en liten dusch :-) Perfekt uppladdning på en ny vecka!

Bilder från en snötäkt stad.

DSC00289 DSC00290
DSC00291 DSC00293

Ha en fortsatt trevlig söndag!

torsdag 18 februari 2010

Varning!

Japp, inget annat kan vara mer på sin plats än just en varning! Varning för abstinens med stort “A”. Ni måste bara gå in på den norska sidan Home & Cottage. Alltså jag tror att jag håller på att bli knäpp (knäppare) när jag är inne på deras sida och kikar runt. Det är bara så mycket snyggt, jag får spader! Jag kan sitta å studera millimeter efter millimeter…jag blir liksom inte mätt. Sånt här blir jag lycklig av, tjohoo!

homeandcottage11

Blir även lycklig av sånt som bara är i vägen, och anses vara skräp av andra. Sånt som ska röjas bort och kastas på soptippen. Sånt som andra bara skakar på huvudet åt. Just en “sån” har fått komma hem hit idag. Lite ny färg och lite trix så blir det som nytt! Visar så fort det är klart :-)

Ha en trevlig fredag!

lördag 13 februari 2010

Vill ha vår!

Klart att man vill ha vår efter varje vinter, men nu är det verkligen så starkt så man är på väg att bli tokig :-) Idag har iallafall solen varit framme, och långpromenad har avverkats, så skönt. Till kvällen väntar fest, 35-åring som ska firas.

Även om våren inte alls visar sig ute, så är det lite, lite stämning inne. Man får göra det bästa, och tulpaner är ju en bra början.

Ha en trevlig lördag!

onsdag 10 februari 2010

75 cm påsktupp!

Visst är den snygg?! Årets finaste, underbaraste, coolaste, tjusigaste…jag kan fortsätta länge :-) Kanske, kanske kommer den med hem, men just nu vete katten var jag ska ställa den? Den är ju inte direkt liten, nätt och lättplacerad, förmodligen just därför som den är så stilig med sina 75 cm i stjärtfjäderhöjd. Helt i plåt och kan användas som ljuslykta…men jag tror jag föredrar grabben som han är, med tuppkam å allt. Hos mig skulle han få stå framme året runt, fastän han är en påsktupp :-)

DSC00286 DSC00288
DSC00287 DSC00285

Ursäkta de suddiga bilderna, mobilfoto är inte alltid det bästa i dåligt ljus :-)

Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll!

tisdag 9 februari 2010

Långväga tävling!

Eftersom jag fortfarande är sängliggande (men börjar känna mig mycket piggare) så surfar jag runt lite. En Give Away hos Marley & Lockyer i Australien! Klart att man måste vara med och få chansen att vinna så fina saker.

Klicka på bilden och ta chansen du med!


söndag 7 februari 2010

Färgklick!

Jag är ju en “sån där person” som inte så mycket färg härhemma. Det är liksom inte min grej, men jag hittade faktiskt knallig sak, min mixer! Den kommer fram i perider, och nu verkar det vara en sån period. Det mixas både det ena och det andra.  Så enkelt å så gott :-) Favoriten är så klart milkshake på äkta gräddglass, men oftast får det bli lite nyttigare smalare saker :-)

Förkylningen sitter i, men ska väl ge sig snart hoppas jag. Seg rackare!

Ha en trevlig söndag i solen…jag kikar avundsjukt ut genom fönstret ;-)

fredag 5 februari 2010

Tror det funkar?!

Läste hos Fröken Vit att man kan få problem med sin blogg om man har laddat ner olika gadgets, som inte kommer från Blogger. Jag har ju haft ett litet snöfall på min sida, det är nu borttaget. Och det verkar som att “annonssidan” som dyker upp när man kommer till mig är borta! Är det så säger jag “tjo ho”, men eftersom att problemet dök upp i veckan och  snöfallet har pågått under en längre tid så tycker jag att det verkar konstigt…lite för enkelt? Men funkar det så är ingen gladare än jag :-)

Bild 008 Buffé i matrum…lite tomt ännu, men kommer nog på nåt bra vad det lider :-)

Har för övrigt intagit sängläge igen. Suck. Genomförkyld och halsont. Har fått “medicin” av min kära (fd) arbetskamrat “Grodan”. Problemet är att det inte är gott…bara med kaffe, råsocker å grädde (nu var det med honung å varmt vatten – b l ä) gissa vad jag fick :-) Skulle ha jobbat i morgon, men gulliga Å ställer upp. Tänker bara ligga å vila, kanske få lite idéer om inredning…brukar vara då som bildbanken fylls på!

Må så gott!

onsdag 3 februari 2010

Förbannad!

Verkar som att min blogg råkat ut för nån liten tönt, som försöker vara rolig! Det kan jag tala om att det inte är, inte det minsta. Tyvärr så har den lilla (fult ord) hackat sig in på min sida, och lagt in nån b-ig reklam…inte ens det kunde den/det/han/hon fixa proffsigt. Följden av detta är att man inte kan läsa bloggen (om man inte är himla snabb) med Explorer, utan man måste använda sig av Mozilla Firefox. Firefox har nämligen ett skydd mot just detta, och sidan ser ut som den ska göra.

Och till personen i fråga: Klarar du inte av de svåra sidorna, tvungen att ge dig på bloggar? Vilket underbart tydligt tecken på låg intelligensnivå!!! Vad ska det bli av dig? Låt det inte gå ut över oss skattebetalare bara. Hoppas du tänker på vad dina nära och kära anser om det du pysslar med, eller så smart är du nog inte förresten. Synd!

****************

Annars är livet rätt trevligt!

Må så gott :-)

tisdag 2 februari 2010

TACK…

…för alla snälla och goa kommentarer om min klocka. Jätteskoj! Hoppas att den givit lite inspiration till att fixa en egen lite annorlunda väggprydnad :-)

Så har jag äntligen fått tag på ram till Lars Jonssons “Skärfläcka", den är jättefin! Kan nog bli en till fågel från Herr Jonsson vad det  lider, ska bara komma fram till var den ska placeras först :-)

Lite blänk, men så kan det vara :-)

Nu måste jag hoppa i säng. Vaknade alldeles för tidigt i morse, samt att vi har firat världens goaste unge F, som blir fjorton idag….skrutten :-)

 

Må så gott!