lördag 28 augusti 2010

Höstmys!

Hade en kund som kom in häromdagen och sa: tänk att på sommaren bryr man sig inte ett dugg om hur det ser ut inne, men så fort hösten kommer så ska det boas in i hela huset. Det blir ju jättedyrt, men jäklar va roligt det är! Kan inte mer än att hålla med henne. Det möbleras om, puffas kuddar och plädar, nya ljus…i mängder, hängs gardiner osv. Inte för att jag kan säga att mina nya kuddar blev speciellt dyra, reafynd från HM, men jäklar va roliga de är när de pryder sofforna…så nöjd!

Ha en trevlig helg!

//L

tisdag 24 augusti 2010

Snyggaste lampan…

…har äntligen hittat sin plats! Det tog ett tag, men de var det värt. Tänk att den verkligen hade kunnat legat ihopknögglad i en container om pappa och mina farbröder fortsatt med sin “städning”…jag säger då det :-) Nu har jag stenkoll på dem, eller mamma har det åt mig. Tror jag ska bjuda farbröderna på lite kaffe nån dag så kan de få se vad fint det kan bli med lite ny färg. “Skrot”…pyttsan heller :-)

DSC02135_redigerad-1 DSC02136_redigerad-1

Grislampan hade även den kunnat hamna på tippen (hugaligen). Den fick sig en vända med penseln, sliten som den var så tyckte jag att det blev bättre än originalet…men det kan ju alltid ändra sig…det har ju hänt förut om man säger så :-)

skate avesta 005 skate avesta 006

Och det fina plåtskåpet (matchar vapenskåpet) är även det svart numer! Hej vad det går undan med penseln :-)

Ha en supertidsdagskväll!

//L

lördag 21 augusti 2010

Trevlig helg!

Jobbet avklarat för denna veckan, och lite lediga timmar att se fram emot innan en ny arbetsvecka drar igång…i en rasande fart!

Min semester var ju som sagt ingen “solsemester” så jag sysselsatte mig med lite annat, bl a sydde jag mig ett förkläde! Har aldrig ägt nåt, men svurit lika mycket varje gång det har behövts, så jag tog och löste ett länge överhängande problem! Nu ska det användas också; matlagning, bakning och målning…eller kanske bara till de första två, det kan ju få vara “ganska” rent ett tag iallafall :-)

DSC02132_redigerad-1 DSC02133_redigerad-1 DSC02134_redigerad-1

Nu ska penseln och färgburken fram, och användas till ännu ett projekt :-)

Trevlig helg!

//L

torsdag 19 augusti 2010

Uppkopplad!

Så var man med i leken igen! Telefon-tv-bredbandsleverantören kunde inte leverera det som utlovats så jag har varit bortkopplad från det mesta ett tag. Nu har allt blivit lagat och fixat och man kan leva som vanligt igen :-)

Burkar är bra att ha, speciellt om man har ett skafferi som är lite extra dragit i brist på isolering, men som ändå fyller sin funktion som extra kylskåp, om det inte är tjugofem minusgrader som det var i vintras, då blir det en extra frys! I vilket fall så känns det lite bättre att isolera matvarorna, småkryp har ju förmåga att ta sig i lite överallt…äckligt! Bonus är att burkarna är sååå snygga (och skafferiet med) *ler*

DSC02137 DSC02138 DSC02139

Nu väntar Ernst…och en alldeles underbar masugn i Järnboås!

Ha en trevlig torsdagskväll!

P.S Nu är inställningarna fixade, så nu kan även du Helena lämna kommentarer :-)

//L

lördag 14 augusti 2010

Tillbaka!

Då var det dags att börja blogga lite igen, eftersom semestern lider mot sitt slut. Sommaren har lyst med sin frånvaro under min semester, två dagar med sol och bad, och det var inte vad jag hade hoppats på. Känns som man har blivit “blåst på konfekten” så nöjd det är jag inte. Kan inte göra så mycket åt det, men sur på frånvarande sol, det tänker jag vara!

Besökte Formex i torsdags, lika mycket trevligt som det brukar vara. Eftersom mässan låg så tidigt i år så har vi redan besökt många av våra leverantörer, men alltid trevligt att gå och kika på vad alla andra utsällare har i sina montrar. Nu väntar vi bara på leveranser: med spänning!

Lite av varje har skett här hemma; nytt (gammalt ommålat såklart) bord, ny bänk i plåt, som inte alls ska fortsätta vara röd (såklart), en kossamatta (andrahandsfynd från nätet)…och lite till som inte riktigt är klart ännu…men snart så :-)

DSC02235 DSC02236
DSC02144 DSC02143

Nu är det dags att ta tag i dagen, bara i dag och i morgon kvar så nu gäller det att njuta av de sista lediga timmarna!

Ha en trevlig lördag!

//L