söndag 25 september 2011

Fix å färdigt!

Klart! Vitt blev det. Var inne på grått, men då ställde golvet till med lite problem. Det är grått, men ser i vissa ljus lite grönt ut, och det vill jag  ju inte ha på ett bord. Och att måla om golvet för att det ska passa med bord kändes som att gå lite över gränsen. Svarta möbler (och golv)  har jag ju redan och ur städsynpunkt så är det förmodligen det dummaste jag gjort…nått mer svart blir det nog inte. Nä, det vita står sig nog bäst här hemma så det fick det bli, och jag är jättenöjd!

2011 114 2011 115 2011 116

Bästa pappa (överpigg pensionär) tog genast på sig att såga och fixa lite efter mina noggranna förklaringar. Det gäller att vara tydlig för ibland går det så snabbt så man hinner inte ändra sig om det skulle behövas. Vet dock att frågan “hur kan ungen komma på nåt sånt här” ställdes till kära mor, med svaret “säkert nåt som dök upp på mässan”. Så var det dock inte, utan tar det lite tid att somna ibland så tar det lite tid att somna och det är då såna här saker som dyker upp. Vissa sömn-svårighets-idéer glöms bort, vissa sparas till rätt tillfälle, som detta.

Nä, bäst att ta tag i söndagen. Ärenden, klädsortering och 40-årsfika…kan bli en himla trevlig dag alltså :-)

//L

fredag 23 september 2011

Äntligen...

...börjar förkylningen släppa, och ikväll blev det en tur till med penseln. Jodå, bordet var målat en gång med bets "drivved", men tyvärr så kan jag meddela att den inte blir som tänkt på furu. Det gula slår igenom och det blir lika hiskeligt som på förra bilden. Inte att rekomendera till det alltså!

Tack för förslagen! Nu är jag ju sån som inte gör några makalösa utsvävningar inom färgpaletten så någon sanslös överraskning blir det inte, men passar in? Ja, absolut!

Trevlig fredagskväll!
//L

P.S Fix-å-färdig-bild kommer när det är torrt ;-)

söndag 18 september 2011

Huvudbry???

Stort nytt i-landsproblem har dykt upp; är det rätt färg för mig?
Vi börjar från början. Jag köpte mig två bord, som det sågades lite på. Benen kortades och vissa togs bort. Ett stort hål gjordes för att skålen skulle sänkas ner. Utförandet är perfekt, men färgen? Interiörbets "Drivved" inhandlades efter inspiration och tips från AnnaMalin (Helt Enkelt hos mig). Nu är frågan, är det jag, eller är det bara snyggt hos andra? Är det bättre med vitt, svart, grått...orange...suck, nåt "jippiemoment" är det då rakt inte. Vad ska jag göra? Kliar mig lite till i huvudet tror jag :-D

Fortsatt fundersam söndag önskas er!
//L

lördag 10 september 2011

2011-09-09

Från strålande sol och nästan tjugo grader varmt till hagelstorm, översvämning och ett sjujädra åskväder med temp på futtiga nio! Undrar om det var sista rycket från amerikanska "Irene"? Jisses, otäckt det var det iallafall :-/

//L

fredag 9 september 2011

Helg!

Trevligt när man kan ta en ledig fredag och få en lååång helg utan jobb. Jag uppskattar det väldig mycket eftersom jag jobbar varannan lördag. :-D

Nu bär det i väg tilk Ikea med bästisarna!

Trevlig helg!
//L

söndag 4 september 2011

Sista dagarna?

Vilket väder! Helt lagom varmt, strålande sol, frisk luft...perfekt! Lite svårt är det ju att veta vad man ska sätta på sig, och för min del får det gärna bli kyligt. Jag har skrivit det förr, jag älskar hösten! Stickade tröjor, stövlar, massor av ljus, mustiga grytor osv. Jag passar nog väldigt bra som nordbo när det gäller årstiderna. Skulle inte vilja ha vare sig varmt eller kallt året runt. Nä, var årstid har sin tjusning när man får längta till nästa :-D

Här tas det rätt på lite äpplen idag. Träden är fullkomligt proppfulla, och inte är det få träd heller. Äppelmuffins med kardemumma och toscakräm blev jättesmaskigt. Sen ska det förvällas och frysas lite, kan vara bra att ha till både gröt och bakverk i vinter.

Näpp! Dags å sätta fart, lika bra så länge man kan vara i köket och ha dörren öppen...det luktar underbart från trädgården!

Trevlig söndag!
//L