söndag 24 januari 2010

En månad…

…och den lever och frodas fortfarande! Faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har verkligen inga gröna fingrar, men Orkidéer vill ju varken ha mycket vatten eller omvårdnad, det passar mig bra. Fick lära mig att man ska hälla upp vatten på morgonen, låta det stå hela dagen, och vattna till kvällen. Då ska tydligen en “massa skräp” försvunnit som blommorna inte tycker om. Funkar tydligen!

Tackar vännerna för att ni har tilltro, den är så fin! :-)

Ha en trevlig start på veckan!

7 kommentarer:

Ewas Lilla Boning sa...

Jättefin orkide , jag har inte heller gröna fingrar .de håller en vecka sen så är det komposten .Tror det beror på att vår lägenhet är för varm och dåligt ljus till dom .

Kram Ewa

Bygatan sa...

Vad glad man blev över färgen på blomman, jättevacker!

Önskar en fortsat bra dag!

Kram Lena

Malin sa...

Underbara orkide´bolmmor! Är också förtjust i just orkideer. Det är ju en blomma som står längen och gärna kommer igen! Det finns ju många fina andra blommr men dom står oftast inte så längen. Ha det gott i veckan.

Kram Malin

Fröken Fräken sa...

Härligt färgsprakande orkidé! Själv är jag övertygad om att jag skulle ta död på en orkidé snabbare än en murgröna...

SOFIE sa...

Vacker!!! Skönt att det finns fler med helt obegåvade gröna fingrar :-D
Jag tar död på det mesta(i blomväg då);-)

Kram Sofie

Helt Enkelt sa...

å tusen tack för tipset!! jag har precis köpt en orkidé och det är lika spännande varje gång, att se hur länge jag klarar det ;).
det där med vattnet låter bra än så länge har jag klarat den...... ;)

ha en fin dag!

kram
anna-malin

Anonym sa...

Hej Lina!

Jag har ett kanon tips till detta inlägg, trots att du lyckats med din variant. Jag lägger en blöt svamp (skotte) under krukan och håller den fuktig/blöt hela tiden. Orkidén vill inte ha vatten utan bara fukten som blir. Testa ska du se :) Min har hållt i flera månader.

/Orkidé älskare